Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 10 common:people_all_forms

Звіт директора Маньківського ЗЗСО І-ІІ ступенів СУРЖАК Тетяни Олексіївни за 2020-2021 н.р.

Date: 14 червня 2021 о 11:18
33 view

АНАЛІЗ КАДРОЛВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Відповідно до Положення про загальноосвітній навчальний заклад, Статуту школи та наказу МОН України № 55 від  28.01.2005р. щорічно по завершенню навчального року директор школи звітує перед педагогічним колективом, батьками та  здобувачами освіти на загальношкільній конференції про виконану роботу за рік.

Примірне положення «Про порядок звітування…» передбачає відповідну структуру щорічного звіту.

Про підвищення кваліфікаційного рівня та результативності роботи педагогічного колективу протягом 2020-2021 навчального року свідчать наступні дані.

Всього у школі працювало:

16 – педагогічних працівників, з них, 1 – педагог-організатор

1 – бібліотекар, 1 – психолог, 1- асистент учителя інклюзивного класу.

Розподіл педагогічних працівників за кваліфікаційним рівнем

І категорія- 9.

Вища категорія-7.

Звання «старший вчитель»-2,

«учитель- методист»-1.

У 2020 році державну сертифікацію пройшла учитель початкових класів Маньківського ЗЗСО Тимошенко Т.Л.., єдиний учитель в Бершадській територіальній громаді.

Щорічно вчителі проходять атестацію на встановлення чи відповідність кваліфікаційного рівня. В 2020 - 2021 н.р.  атестувалось 3 уч., керівник гуртка, бібліотекар.

 

МЕРЕЖА КЛАСІВ І РУХ УЧНІВ

На початок навчального року – 76 учнів 

У тому числі:

Класи

К-сть класів

Здобувачів освіти

1 – 4

4

39

5 – 9

5

37

Всього

9

76

 Середня наповнюваність станом на 01.09.2020 року – 8.4 .

ОРІЄНТОВНА МЕРЕЖА КЛАСІВ НА 2021-2022 НАВЧАЛЬНИЙ РІК

Класи

К-сть класів

Прогнозована кількість здобувачів освіти

1-4

4

37

5-9

5

43

Всього

9

80

РУХ УЧНІВ ПРОТЯГОМ 2020-2021 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ:

Вибули  – 0 учнів

Прибули– 0 учнів

Закінчили школу: 9 клас –6 учнів

Станом на 01.06.2021 написано заяв до 1 класу-10

Учні з 1 по 9 клас вивчали англійську мову, а з 5 по 9 клас – другу іноземну.

Зокрема:

Назва іноземної мови, що вивчається

Англійська

Німецька

К-сть учнів

76

37

Інформація про учнів , нагороджених Похвальним листом за підсумками  навчання у 2020-2021 навчальному році

Клас

Загальна кількість учнів

Кількість учнів нагороджених  Похвальним листом

4

12

2

6

5

1

Всього

3

9

6

свідоцтво з відзнакою-1

ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ ПЕДАГОГІЧНОГО КОЛЕКТИВУ У 2020-2021 Н.Р.

У 2020-2021н.р. методична робота у Маньківському ЗЗСО І-ІІ ступенів була підпорядкована нормативно-правовій базі і спрямована на реалізацію Концепції «Нової української  школи», основних законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Державних стандартів освіти,  національного та військово-патріотичного виховання.

Значна увага приділялась дотриманням принципів академічної доброчесності, протидії булінгу, психолого – педагогічному супроводу першокласників та адаптації учнів 5-го класу.

Розклад уроків був складений відповідно до навчальних планів із дотриманням педагогічних та  санітарно – гігієнічних вимог, затверджений та погоджений в установленому порядку.

Основними завданнями методичної роботи було виявлення і підтримка творчої праці педагогів, підвищення їх фахової  майстерності, активізації інноваційної діяльності, оптимізації форм і методів роботи з педагогічними кадрами, популяризації  досвіду.

Педагогічний колектив Маньківського ЗЗСО І-ІІ ступенів завершив працювати над науково-методичною проблемою: «Формування життєвих  компетенцій особистості учня на основі розвитку його творчих можливостей і самовдосконалення шляхом впровадження  освітніх інновацій».

Відповідно до затверджених раніше етапів, педагогічний колектив у 2020- 2021 н.р. працював над підсумковим етапом реалізації проблеми.

Під час V етапу роботи над проблемою були реалізовані такі завдання:

  1. На нарадах, засіданнях шкільних МО узагальнено питання формування життєвих  компетентностей учнів на основі розвитку індивідуальних здібностей в освітньому процесі.
  2. Узагальнено практичний досвіду вчителів школи щодо формування життєвих компетентностей учнів.
  3. Виокремлено психолого-педагогічні умови оптимального творчого розвитку школярів, формування знань, умінь,  цінностей, які визначають здатність особистості успішно вирішувати життєві проблеми, спроможність у  подальшому навчатися та провадити професійну діяльність. 
  4. Зібрано та опрацьовано членами творчої групи матеріал щодо створення алгоритму конструювання і розв’язування  компетентнісних задач, вироблення практичних рекомендацій, систематизація передового педагогічного досвіду шляхом узагальнення роботи над проблемою.
  5. Створено умови для саморозвитку і творчості учнів шляхом надання їм можливості вибору певної справи та  вибору рівня участі в її підготовці, організації, виконанні.
  6. Залучення батьків в освітній процес.
    • На засіданнях шкільних МО, які відбулися у 2020-2021 н.р. систематизовано шляхи формування  життєвих компетентностей учнів та їх підготовки до успіху в сучасних умовах життя. Ефективність застосування  компетентнісного підходу в освітньому процесі продемонстрували педагоги під час обговорення проведених відкритих  уроків, обміну досвідом.

Засідання педагогічної ради на тему: «Інструменти й ресурси формування оцінювання компетентностей учнів: з досвіду  роботи педагогічного колективу над єдиною науково-методичною проблемою школи», на якому узагальнено  підсумки роботи педагогічного колективу над завершальним  етапом реалізації науково-методичної проблеми, а також окреслено основні напрямки подальшої діяльності педагогічного  колективу на майбутнє щодо:

      • аналізу діагностування рівня сформованості ключових компетентностей учнів;
      • створення членами творчої групи алгоритму конструювання і розв’язування компетентнісних задач, вироблення  практичних рекомендацій, систематизація передового педагогічного досвіду шляхом узагальнення роботи над  проблемою; 
      • аналізу ефективності застосування учителями цифрових технологій в освітній процес;
      • залучення батьків в освітній процес.

На засіданнях шкільних МО розроблено та затверджено План заходів V – підсумкового або узагальнюючого – етапу роботи педагогічного колективу над реалізацією науково-методичної проблеми на 2020 – 2021  роки:

  1. Активізація діяльності шкільних МО у контексті роботи над проблемою. Стимулювання розвитку  педагогічної майстерності щодо вміння конструювання й упровадження компетентнісно зорієнтованих завдань у школі.
  2. Пошук нових прогресивних технологій, методів і прийомів упровадження та оцінювання ключових компетентностей,  пов’язаних з формуванням в учнів відповідних умінь. Створення алгоритму конструювання і розв’язування компетентнісних  задач.
  3. Проведення круглого столу на тему: «Конструювання комплексних компетентнісно зорієнтованих завдань як засіб  формування універсальних навичок ХХІ століття».
  4. Підготовка та проведення засідання педагогічної ради: «Інструменти й ресурси формування оцінювання  компетентностей учнів: з досвіду роботи педагогічного колективу над єдиною науково-методичною проблемою школи».
  5.  Випуск методичного бюлетеня з досвіду роботи над проблемою. Розробка практичних рекомендацій щодо втілення  педагогічної теорії у практичну діяльність.

Запровадження нового змісту освіти, заснованого на формуванні компетентностей, необхідних для успішної  самореалізації в суспільстві, а також активізація методичної роботи дозволили забезпечити активне впровадження у  навчально-виховний процес інноваційних педагогічних технологій. За активної участі вчителів предметників з листопада по лютий поточного навчального року було проведено цикл відкритих уроків. Учителями були проведені відкриті уроки з урахуванням власних методичних тем  самоосвіти та проблеми школи. Уроки педагогів відрізняв високий рівень педагогічної майстерності, творча активність дітей,

демократичний стиль спілкування. Обговорення уроків на засіданнях шкільних МО засвідчило, що  формування життєвих компетентностей особистості учня на основі розвитку творчих здібностей на уроках неможливе без  впровадження інноваційних та інтерактивних технологій на під час освітнього процесу. На їхніх заняттях активно  застосовувались мультимедійні продукти: презентації, фрагменти навчально-пізнавальних мультфільмів, педагогічних  програмних засобів тощо.

Усі педагоги підвищили свій методичний та фаховий рівень шляхом проходження курсової перепідготовки при  КВНЗ «ВАНО», пройшли  онлайн-навчання, відвідавши вебінари, онлайн-тренінги на таких платформах як Prometheus, Edera, «На Урок», Всеосвіта тощо. 

Набутим досвідом педагоги мали змогу поділитися протягом навчального року на засіданнях педагогічних рад,  шкільних МО, семінарах-тренінгах.

Вперше у державній сертифікації взяла участь учителька початкових класів Тимошенко Т.Л., яка єдина у районі повністю  пройшла усі етапи  випробування. З січня 2021 року вона отримує доплату за успішне проходження сертифікації.

Про підсумки роботи із обдарованими учнями

ПІП учня

Клас

Зайняте місце

Назва конкурсу, олімпіади, змагання, в якому переміг учень у 2020-2021 н.р.

Вчитель\тренер, який підготував переможця

1.

Мошківська Ангеліна Денисівна

7

1

ІІ (обласний етап) Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!»/ номінація «Література»

Лазарева Світлана Іванівна

2.

Стоян Лілія

Артурівна

8

ІІ

обласнй

етап Всеукраїнського конкурсу -захисту науково - дослідницьких робіт з біології(секція “Садівництво”)

“ Україна - сад “

Волощук Вікторія

Леонідівна

3.

Волощук Аліна

Олегівна

    4

ІІ

обласний етап Всеукраїнського конкурсу - захисту експериментально - дослідницьких робіт з природознавства та біології

“Юний дослідник”

Волощук Вікторія

Леонідівна

4.

Носик Дмитро Михайлович

5

І

Всеукраїнська інтернет- олімпіада ВСЕОСВІТА-Зима 2020-2021

Українська мова

Лазарева Світлана Іванівна

5.

Марківська Поліна Валентинівна

4

ІІ

Всеукраїнська інтернет- олімпіада ВСЕОСВІТА-Зима 2020-2021

Українська мова

Носик Наталія Володимирівна

6.

Осадчук Антоніні

Миколаївна

4

ІІ

Всеукраїнська інтернет- олімпіада ВСЕОСВІТА-Зима 2020-2021

Українська мова

Носик Наталія Володимирівна

7.

Волощук Аліна Олегівна

4

ІІІ

Всеукраїнська інтернет- олімпіада ВСЕОСВІТА-Зима 2020-2021

Українська мова

Носик Наталія Володимирівна

Основою успішної роботи вчителів є розуміння вимог сьогодення, впровадження інновацій, бо ж,  здійснюючи особистісно-орієнтований підхід у формуванні компетентностей учнів,  використовуючи інновації, оновлюючи зміст освіти, творчо працюючи з обдарованими дітьми, учителі забезпечують високий  рейтинг школи.

Звіт про проведену роботу по НУШ

З 2018-2019н.р. у школі розпочалось впровадження Нової української школи – школи, в якій приємно навчатись і яка  дає учням не тільки знання, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті. НУШ – це школа, до якої приємно ходити  учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути  відповідальними громадянами. Замість запам’ятовування фактів та понять учні набуватимуть компетентностей. Це – динамічна комбінація знань, умінь, навичок, способів мислення, поглядів, цінностей, інших особистих якостей, що визначає  здатність особи успішно соціалізуватися, провадити професійну та/або подальшу навчальну діяльність. Тобто формується  ядро знань, на яке будуть накладатись уміння цими знаннями користуватися, а також цінності та навички, що знадобляться  випускникам української школи у професійному та приватному житті. Водночас батькам теж подобається відвідувати цю  школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння.

З урахуванням поетапного переходу закладів освіти на здійснення діяльності за новим Державним стандартом у 2020- 2021 навчальному році навчальні плани початкової школи розроблялися на основі:

для 1-3 класів – Державного стандарту початкової освіти (2018р.), типових освітніх програм (наказ МОН України від  21.03.2018 № 268);

для 4 класу – Державного стандарту початкової загальної освіти (2011р.), типових освітніх програм (наказ МОН  України від 20.04.2018 № 407).

У Державному стандарті, за яким навчаються учні 1-3-х класів, закладено ключові елементи – вимоги до обов’язкових  результатів навчання та компетентностей здобувачів освіти, що визначають зміст освіти в початковій школі. Саме тут  закладено, що саме дитина має знати, вміти, розуміти після кожного з двох циклів навчання в початковій школі за 9  галузями: мовно-літературною, математичною, природничою, технологічною, інформативною, соціальною і  здоров'язбережувальною, фізкультурною, громадянською та історичною, мистецькою.

Новий Державний стандарт початкової освіти, регламентуючи свободу педагогічних спільнот у виборі шляхів  навчання, виховання і розвитку школярів, відкриває можливість вибору та створення власного навчального забезпечення  освітнього процесу. Чинні вимоги до його якості доповнюються показниками, що відповідають пріоритетам нового  Державного стандарту і передбачають: реалізацію ідеї інтеграції; дослідницький підхід до формування умінь; конструювання  знань, а не їх відтворення; організацію пошуку інформації з різних джерел; розвиток критичного мислення, творчості тощо.  Згідно зі Стандартом метою роботи учителів було спрямувати освітній процес у початковій школі на досягнення результатів  навчання учнів– сформованих ключових і предметних компетентностей.

Для навчання було придбано нові учнівські парти ,телевізор, комп'ютер,  ламінатор , притнтер, навчальні засоби (комплекти дидактичних матеріалів).

Підсумки виховної роботи за 2020-2021 навчальний рік

На виконання законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про охорону дитинства», програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України», затвердженої наказом Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України від 31.10.2011 № 1243, з метою реалізації Концепції виховання дітей та молоді у національній системі освіти, створення організаційних і методичних умов, що забезпечують інтенсифікацію виховної діяльності, оновленню виховних технологій на основі вітчизняних традицій та сучасного світового досвіду, забезпеченню цілісності та різноманітності виховного процесу, гармонізації сімейного й суспільного виховання, плану роботи навчального закладу на 2020/2021 навчальний рік, з метою залучення кожного учня до участі в різних сферах діяльності на основі його нахилів та здібностей, організації змістовного позаурочного дозвілля в навчальному закладі протягом 2020/2021 навчального року виховна робота була спрямована на:

    1. духовний розвиток особистості, шанобливе ставлення до національно-культурних традицій, етики, культури, прав і обов’язків громадянина України, утвердження почуттів причетності до кращих надбань світової цивілізації;
    2. ознайомлення та вивчення звичаїв, обрядів, традицій українського народу;
    3. формування в учнів навичок культури здоров’я, безпечної поведінки;
    4. підвищення рівня інформованості учнів з питань профілактики тютюнокуріння, алкоголізму, наркоманії, профілактики ВІЛ/ СНІДу;
    5. профілактику поширення ксенофобських і расистських проявів серед дітей і учнівської молоді; випадків фізичного і психічного насильства;
    6. попередження торгівлі людьми, всіх форм експлуатації, втягнення у злочинну діяльність;
    7. подолання злочинності та правопорушень серед неповнолітніх.
    8. створення умов для розвитку інформаційно-комунікаційних та комунікативних компетентностей учасників навчально-виховного процесу у позаурочній діяльності;
    9. формування культури спілкування, безпечного толерантного середовища та інформаційної культури учасників навчально-виховного процесу.

Завдання плану роботи школи виконано. Вони вирішувались завдяки:

    1. роботі з реалізації елементів програми «Рівний – рівному»;
    2. навчанню в різноманітних гуртках, секціях, об'єднаннях за інтересами;
    3. створенню особливого середовища, яке дає дитині можливість пробувати, вибирати і приймати самостійні рішення;
    4. усвідомленню педагогічної ідеї, що головною цінністю є дитина, а головним критерієм виховання є особистість випускника.

Всі напрямки виховної роботи щільно взаємопов’язані між собою та виконувалися згідно із планом виховної роботи навчального закладу на 2020/2021 навчальний рік, планами роботи класних керівників, психолога, шкільної бібліотеки, гуртків, спортивних секцій, співпраці з громадськими організаціями тощо. Основні напрями роботи враховувались, як при проведенні загальношкільних заходів, так і при проведенні індивідуальної роботи з учнями.

З метою забезпечення відповідності діяльності школи державним стандартам та надання допомоги педагогам у підвищенні рівня виховної роботи, у школі  постійно здійснюється управління та внутрішкільний контроль за виховною роботою. Для проведення підсумків різних видів контролю за станом виховної роботи використовуються такі форми: накази, індивідуальні бесіди, винесення відповідних питань на нараду при директорові, на засідання педагогічної ради, методичні об’єднання класних керівників. Аналіз  відвіданих  виховних  заходів  показав, що  виховна  робота  проводиться  на  достатньому  рівні, використовуються  сучасні  технології  виховання  учнів: соціальне  проектування, колективні  творчі  справи, навчально-виховні  проекти, технологія  самовиховання  і  саморозвитку.

На  початку  навчального  року  учні  знайомились  на  класних  годинах  зі  статутом  школи, правилами  внутрішнього  розпорядку, правилами  для  учнів, режимом навчального закладу. Узагальнена  інформація  заносилась  в  соціальний  паспорт  класу. Взаємодія  з  учнями  здійснювалася  на  основі  особистісно-орієнтованого  підходу  до  кожної  дитини, що  сприяло  глибокому  вивченню  її  індивідуальних  особистостей  і  якостей, розкриттю  здібностей.

У  всіх класах є обов'язковими виховні та інформаційні  години, години спілкування, на яких вивчаються символи, обереги України, основні закони нашої держави. 

Загальношкільні свята проводились відповідно до плану роботи школи на 2020/2021 навчальний рік. З метою реалізації основних цілей та завдань виховної роботи, розвитку, духовності, виховання патріотизму, формування загальнолюдських моральних цінностей  були проведені традиційні заходи: свято Найсвітліша дорога - до школи», до Дня працівників освіти «Зі святом вас вітаєм, любі вчителі», новорічні свята «Зима іде – новорічне свято веде» (1-4клас), «Новорічна фантазія» (5-6 клас), «Новорічний карнавал» (7-9), Міжнародного жіночого дня «Жінка – одвічна загадка природи», до Дня Перемоги челенж «Вічно жива пам'ять»; обрядові національні свята: Святого Миколая «По вкраїні з краю в край ходить святий Миколай» , Різдво «Конкурс українських колядок, щедрівок», Великодні свята «Великодень – свято життя».                

           Заслуговують на увагу такі форми роботи, як виховні години, тематичні та інформаційні лінійки, круглі столи, акції «Милосердя»,  «П'ять картоплин».

Так, 1 вересня 2020 року в усіх класах школи  навчальний рік відкрився Першим уроком « Україна – єдина країна»

Уроки пройшли на високому емоційному рівні: в 9 класі (кл. керівник Гамбулова В.П.), у 7 класі (кл. керівник Дзьобко Т.М.), в 6 класі (кл. керівник Павліченко Н.В.), у 5 класі (кл. керівник Стоян А.В.), у 4 класі (кл. керівник Носик Н.В.), у 3 класі (кл. керівник Костюк Т.В.).

До Дня Миру у вересні 2020 року провели гру - квест  «День миру та дружби», конкурс малюнків на асфальті «У мирі щастя пізнаємо», де взяли участь усі учні та вчителі школи.  Конкурс провели на високому художньо-естетичному. Чудово пройшов Олімпійський тиждень. Учитель фізичної культури Байдалюк С.І. провів веселі старти «Ми сміливі, спритні і кмітливі» для учнів початкової школи та козацький гарт «Здоров'я і спорт поруч ідуть» для учнів 5-9 класу, фестиваль ранкової зарядки «Рух заради здоров'я».

У жовтні до Дня українського козацтва провели виховний захід «Шляхами козацьких звитяг. Свята покрова», козацькі забави (ігри, змагання) «З козаків візьмемо приклад» та інтелектуальну гру «Україна від козацьких часів  до сьогодення».

Учителі української мови та літератури у листопаді провели тиждень писемності «Рідна мова – життя духовного основа».

Традиційно в кінці листопада місяця проведено учнівську акцію «Запали свічку» до річниці Дня пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій 1932-1933 рр. та годину історичної  пам'яті «Пам'ятаємо про жертв голодомору».

У  грудні  провели  Всеукраїнський тиждень права. Так, у 8 класі (кл. керівник Дзюбенко В.В.) провела  ГКК «Ми, наші права та наші обов’язки», у 7 класі (кл. керівник Дзьобко В.В.) – тренінг «Знай закон змолоду – я в професійному простору», у 6 класі (кл. керівник Павліченко Н.В.), – вікторину «Знавці права», у 5 класі (кл. керівник  Стоян А.В.)  – інформхвилинку  «Конвенція ООН про права дитини», у 3 класі (кл. керівник Костюк Т.В.) конкурс знавців прав дитини «Мої права та права інших», у 4 класі (кл. керівник Носик Н.В.) проведено батьківські збори «Моя дитина: її права, мої обов’язки». В усіх класах відбулися виховні години та бесіди з питань правової освіти: «Права, які нам дає Конституція», «Із дитинства знай свої права», «Я і закон – друзі», «Без прав немає обов’язків», «Знай свої права. Права та обов’язки підлітка. Кримінальна відповідальність» та Всеукраїнськийурок права «Правова свідомість – показник виховання молоді».

         У школі  значна роль приділяється екологічному вихованню. Згідно з планами виховної роботи класних керівників 1-9 класів проводяться виховні бесіди на екологічні теми. Учнями початкової школи представлено виставку дитячих робіт з природного матеріалу «Люби і знай свій рідний край». Стала традиційною виставка «Осінній букет». Під керівництвом педагога-організатора  Цибулюк Л.Т., учні 1-9 класів провели свято Осені та Врожаю «Овочевому роду нема переводу». Вихованці беруть активну участь у благоустрої школи.

Велика увага приділяється пропаганді здорового способу життя. Серед учнів школи  відбулися конкурси газет «Ми за здоровий спосіб життя!», «Стоп курінню», з учнями 8, 9 класів проведено виховні бесіди: «Алкоголь, наркоманія – наслідки їхньої дії на особистість», «Вплив алкоголю на організм людини», «Енергетичні напої – енергія чи шкода?», до Міжнародного дня відмови від паління проведено годину спілкування «Тут палять?», годину спілкування «СНІД – смертельна загроза людству». 

В класах розміщені куточки національної символіки, правила для учнів, інформаційні куточки; організовано в шкільній бібліотеці роботу постійнодіючої виставки літератури на правову тематику; перегляд відеоматериалів  на тему профілактики алкоголізму та наркоманії серед молоді: «Зупинись над прірвою», «ВІЛ-СНІД (толерантна поведінка до ВІЛ -інфікованих)», «Запобігання  сексуальному насильству», «Профілактика ВІЛ-СНІДу та запобігання захворювань, які передаються статевим шляхом».

Також, значна роль приділяється толерантному вихованню учнів. До Міжнародного дня толерантності пройшли бесіди та виховні години: «Людина починається з добра» (5-6 класи), «Без толерантності немає дружби»  (7-9 класи), «Повага людської гідності» (9 клас). 

  З нагоди відзначення Дня Соборності України було проведено ряд заходів:

ЗШЛ «Соборна моя Україна», флешмоб «Акт Злуки – єднаймо руки», переглянули фільм «Свято Злуки. Політика пам'яті». До Дня  пам'яті Героїв Крут провели виховний захід «Пам'ятаємо Крути. Крути, як відродження українства»,  виховні години на тему: «Їм було лише по 18…», «Ми пам'ятаємо…», «Пам'яті героїв Крут»,  переглянули фільм «Крути ».       

                  В лютому провели виховний захід  до Дня Гідності, присвячений увічненню пам'яті Героїв Небесної Сотні «Вшанування подвигу учасників Революції  Гідності та увічненню пам'яті Героїв Небесної Сотні».

В березні школа святкувала Шевченківський тиждень «Іду з дитинства до Тараса». Педагог-організатор Цибулюк Л.Т. провела виховний захід «Тарас Шевченко – великий син України»», а учитель української мови та літератури Лазарева С.І. - конкурс читців творів Т.Г. Шевченка «У майбутнє із наймолодшими іде пророк зорі». Провели онлайн-урок «Збережемо пам'ять» до Дня визволення Бершадщини та с. Маньківки від німецько-фашистських загарбників.

З 26 по 30 квітня в школі проходив Тиждень безпеки життєдіяльності.

У травні пройшов тиждень пам'яті «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!», конкурс малюнка для 1-4 класів «Весняні квіти героям», для 5-9 класів «Цвіт маку – цвіт пам'яті», відеоролик до 8-9 травня «Пам'ятаємо. Перемагаємо». До Дня матері онлайн-вітання. Провели онлайн - уроки «День пам'яті жертв депортації і геноциду кримськотатарського народу», переглянули фільми «Хайтарма»,      «Чужа молитва». Фотовиставка «Що я знаю про вишиванку?».

Правовиховна діяльність педагогів вирішує завдання профілактичної роботи, запобігання правопорушенням в учнівському середовищі, формування позитивної мотивації здорового способу життя.

Також, значна роль приділяється толерантному вихованню учнів. До Міжнародного дня толерантності пройшли бесіди: «Людина починається з добра» (5-6 класи), «Без толерантності немає дружби»  (7-8 класи), «Повага людської гідності» (9 клас).

Учителями  проводились  бесіди  з  попередження  дитячого  травматизму  згідно  з календарними   планами. Обсяг  бесід  ведеться вихователями  в  окремих  журналах встановленого зразка.

За результатами моніторингу активності класних колективів у шкільному житті найактивнішими визнані класи:

З метою забезпечення вільного, творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей, оволодіння додатковими знаннями, вміннями та навичками організації дозвілля вихованців в школі організовано роботу гуртків, спортивних секцій.

Важливою складовою системи виховної роботи школи є розвиток учнівського самоврядування. У закладі продовжує працювати дитяче шкільне самоврядування шкільна республіка «Неспокійні серця» відповідно до Положення. Система  роботи організована таким чином, щоб на різних  рівнях взяли участь якомога більше вихованців.

Учні  навчального закладу  взяли  активну  участь  в  щорічній  Всеукраїнській  акції  з  благоустрою  «За  чисте  довкілля».       

         Проведені  тижні: олімпійський, безпеки  дорожнього руху, партизанської слави, протипожежної безпеки, козацької слави, писемності, гідності та свободи, безпеки життєдіяльності, здорового  способу  життя, правової  освіти, Шевченківський  тиждень, народознавства.

З метою надання методичної допомоги класним керівникам протягом навчального року проводились наради та консультації з питань організації та здійснення виховної роботи в класних колективах. Шкільний психолог, педагог – організатор, класні керівники брали участь в районних заходах з питань виховання. З метою досягнення більшої ефективності виховної роботи класні керівники працювали сумісно зі шкільним психологом, проводячи тестування, діагностику, вивчаючи індивідуальні особливості учнів, продовжували роботу над складанням «Карт індивідуального психологічного розвитку учнів».

Організація харчування

Відповідно до рішення круглого столу у 2020 році вжито заходи щодо покращення харчування. Максимально  враховано численні побажання учнів та батьків щодо оновленого меню та графіку роботи. У шкільній їдальні створені  умови для повноцінного харчування всіх бажаючих учнів школи.

Безкоштовним було харчування дітей, позбавлених батьківського піклування, учнів, батьки яких  беруть участь в АТО (ООС), учнів, батьки яких є учасниками бойових дій на території проведення АТО (ООС), дітей, які  постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, дітей з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну  соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Робота бібліотеки

У Законі України «Про загальну середню освіту» важливе місце відводиться культурно-виховній і просвітницькій роботі у закладах освіти. Шкільна бібліотека є важливим засобом і формою втілення в життя цієї вимоги. Саме вона сприяє формуванню культури читання, саморозвитку особистості дитини, підвищенню інформаційної, освітньої, пізнавальної, інтелектуальної діяльності учнів.

 Робота шкільної бібліотеки ґрунтується на таких нормативно-правових документах:

 Конституція України;

 Закон України «Про бібліотеку і бібліотечну справу»;

 Закон України «Про мови в Україні»;

 Закон України «Про загальну середню освіту»;

 Положення «Про шкільну бібліотеку».

         Основні завдання шкільної бібліотеки:

  1.  сприяти реалізації державної політики в галузі освіти;
  2.  виховувати у школярів інформаційну культуру, культуру читання, формувати вміння користуватися бібліотекою, її послугами, довідковим апаратом;
  3. сприяти самоосвіті учнів та педагогів за допомогою різних форм і методів бібліотечної роботи.

Найважливішим завданням шкільної бібліотеки є якісне і своєчасне забезпечення підручниками всіх учнів школи. Задачі, які стоять перед бібліотекою для виконання цього завдання: облік, обробка, розміщення підручників, зберігання фонду, робота з каталогом.

 Протягом року проводилися рейди перевірки підручників, заходи, які допомагають зберегти підручник та вчать учнів дбайливому ставленню до книги. Проводиться відповідна робота з боржниками. Бібліотечним активом зі збереження шкільних підручників проведені рейди щодо оцінки стану підручників учнів школи.

Основними функціями шкільної  бібліотеки є: навчальна, виховна, інформаційна,пізнавальна, розвиваюча, культурологічна.

Фонд бібліотеки представлений  різногалузевою  літературою : історичною,  художньою,  природничо-науковою,суспільно-політичною  ( в тому числі педагогічною та психологічною), мовознавством та літературознавством, а також значною кількістю довідкової (словники, довідники, енциклопедії та бібліографічні покажчики). 

Вилучення застарілої за змістом та фізично зношеної літератури проводилося дуже обережно, з урахуванням доцільності.  Вилучалися лише застарілі періодичні видання.

Бібліотекою ведеться робота з поновлення фондів шкільної бібліотеки, покращення комплектування шкільної бібліотеки методичною, науково-популярною, довідковою, енциклопедичною, художньою літературою, періодичними виданнями. Стала традиційною акція «Подаруй бібліотеці книгу».

Постійно проводяться екскурсії до бібліотеки.(«День відкритих дверей: вересневі зустрічі»)

Протягом року проведено:

Масових заходів та технологій з них:

  • Книжкових виставок – 55;
  • Тематичних поличок – 20;
  • Оглядів літератури -  8;
  • Літературних вечорів – 4;
  • Тематичних лінійок – 5.

Основні показники:

На поточний рік кількість читачів у бібліотеці становить -

    • - Учнів читачів -                   75
    • - Батьків -                                8
  1. Фонд – 4600
  2. Книговидача – 2600

Протягом року проведено:

Масових заходів та технологій, з них:

  1. Книжкових виставок - 50
  2. - Тематичних поличок -         20
  3. - Літературних ігор –             8
  4. - Вікторин  -                            5
  5. - Бібліотечних уроків -           6
  6. - Бесіди -                            10
  7. - Бібліографічні огляди -   7

Сайт школи

Із сайту можна дізнатися: загальну інформацію та контакти, історію школи, документацію та фінансову звітність.

Розділ «Дистанційне навчання»- став вимогою сьогодення і допомагав нам під час карантину. На сайті можна переглянути інформацію про проведені в закладі заходи.

ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ

Фінансування потреб школи проводиться бухгалтерією відділу освіти. Протягом навчального року систематично  здійснювалася виплата заробітної плати працівникам школи, вчасно виплачувалися кошти за спожиту школою  електроенергію. Завдяки злагодженості відповідальних за економію працівників, школа не виходить  за ліміти спожитих енергоносіїв.

Дисциплінарна практика та аналіз звернень громадян. Реагування адміністрації школи на  зауваження та пропозиції ради школи,  педагогічної ради

Будь-хто із батьків, вчителів та учнів на протязі кожного навчального дня міг у будь-який час безперешкодно  звернутись особисто до директора школи із тієї чи іншої проблеми.

Всі звернення уважно вивчаються і на кожне було відповідне реагування. При вирішенні тих чи інших проблемних  питань в першу чергу враховувались інтереси учнів та школи.

Про пріоритетні напрямки роботи школи на 2021 – 2022 навчальний рік

  1. Поступальна реалізація Концепції «Нової української школи», нових державних стандартів загальної середньої  освіти, розроблених з урахуванням компетентностей, необхідних для успішної самореалізації особистості.
  1.  Створення дистанційного віртуального навчально – виховного простору за допомогою сучасних інформаційно – комунікативних технологій. МО у контексті роботи над проблемою. Стимулювання  розвитку педагогічної майстерності щодо вміння конструювання й упровадження компетентнісно зорієнтованих  завдань у школі.
  2. Пошук нових прогресивних технологій, методів і прийомів упровадження та оцінювання ключових  компетентностей, пов’язаних з формуванням в учнів відповідних умінь. Створення алгоритму конструювання і  розв’язування компетентнісних задач.
  3. Ремонт та придбання обладнання для їдальні (харчоблоку) школи за кошти освітньої субвенції
  4. Ремонт або створення нових навчальних класів, закупівля якісного та корисного обладнання, які реалізуються на  виконання Урядової програми і за рахунок проєкту Міністерства освіти і науки України під назвою  «Спроможна школа для кращих результатів» за умови
Comments:
Only authorized users can leave comments.